Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Szukaj w artykułach

Kategorie artykułów

Słownik

Reklama

Dołącz do nas

Newsletter

Tagi:

Znak jakości nagrodą w konkursie EuroGastro 2011

2010-12-21 10:52:25

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń do konkursu na "Najlepszy produkt Targów EuroGastro 2011". Konkurs przeznaczony jest dla wystawców XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2011 i po raz pierwszy zostanie zorganizowany w zmienionej formule. Na laureatów czeka nowa nagroda w postaci unikatowego logo "Najwyższa Jakość Targów EuroGastro 2011". Logo będzie można zamieszczać w materiałach promocyjnych i reklamowych nagrodzonego produktu jako znak doskonałej jakości w branży HoReCa. Dodatkowo, na stronie www.eurogastro.com.pl zamieszczone zostaną opisy i zdjęcia zwycięskich artykułów, które będą eksponowane do kolejnej edycji targów.

- Targi EuroGastro od lat cieszą się ogromnym uznaniem w branży gastronomicznej. Co roku prezentowane są u nas wyjątkowe produkty, które zasługują na specjalne wyróżnienie na rynku. Dlatego postanowiliśmy od najbliższej edycji wprowadzić nową formułę konkursu i przyznawać najlepszym produktom unikatowy znak, który będzie rozpoznawalnym symbolem najwyższej jakości. Nasze logo będzie umacniało pozycję laureatów na rynku, wspierało promocję zwycięskich produktów i zachęcało do ich nabycia, jako godnych polecenia i zaufania. Serdecznie zachęcamy wszystkich wystawców do udziału w konkursie, gdyż warto zawalczyć o prestiżowe wyróżnienie - mówi Grzegorz Sendor, szef projektu EuroGastro.

 

Kogo nagrodzi jury?

 

Produkty do konkursu „Najlepszy produkt Targów EuroGastro 2011” mogą być zgłaszane w ośmiu kategoriach: wyposażenie zaplecza kuchennego; sprzęt, akcesoria i surowce dla kawiarni; żywność i napoje dla gastronomii; wyposażenie sal restauracyjnych i barów; chemia dla gastronomii; sprzęt, akcesoria i surowce dla cukierni, lodziarni i piekarni; oprogramowanie sal restauracyjnych i barów; sprzęt i akcesoria dla cateringu. W każdej z nich zostanie wybrany tylko jeden laureat, a dokona tego specjalne jury, w którym zasiądą wybitni eksperci z branży m.in. znani szefowie kuchni, restauratorzy i specjaliści z branży HoReCa. Ocenie podlegać będą m.in. walory odżywcze, smakowe, estetyczne, ekonomiczne, funkcjonalność oraz nowoczesność technologiczna produktów, jak i ich zgodność z wymogami technicznymi obiektów HoReCa.

 

Jak się zgłosić?

 

Do wzięcia udziału w konkursie niezbędne jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego znajdującego się na stronie targów www.eurogastro.com.pl. Zgłoszenia będą przyjmowane do 11 lutego 2011 roku. Ogłoszenie wyników konkursu i przyznanie nagród zwycięzcom, okolicznościowych statuetek, dyplomów i logo, odbędzie się drugiego dnia Targów EuroGastro 2011, 24 marca 2011 roku, podczas Wieczoru Wystawców.

 

XV Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 23-25 marca 2011 roku w nowoczesnym Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie. Organizatorem wydarzenia są MT Targi.

 

Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl

 

***

 Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro są największym wydarzeniem rynku HoReCa w Polsce, skierowanym ściśle do przedstawicieli branży gastronomicznej. Na targach oferty przedstawiają producenci, dystrybutorzy i usługodawcy w czterech sektorach: wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów dla gastronomii, kawowym oraz wyposażenia sal restauracyjnych i barów. Podczas EuroGastro realizowany jest również atrakcyjny program wydarzeń towarzyszących, widowiskowych pokazów i konkursów z udziałem najlepszych kucharzy, cukierników, baristów, kelnerów i sommelierów. EuroGastro organizowane są od 1996 roku w Warszawie przez MT Targi (wcześniej MT Polska). Od 2009 roku organizowane są w nowoczesnym Centrum Targowo-Kongresowym przy ul. Marsa 56C w Warszawie.

 

źródło: PR