ZŁOTE LAURY GASTRO - HOTEL ROZDANE!
2011-10-11 08:58:39
Organizator Targów Gastro-Hotel powołał do życia kolejną ambitną formułę, której misją jest rozwój, promowanie i aktywizacja branż gastronomicznej, hotelarskiej i cukierniczej. By uhonorować najbardziej aktywnych, innowacyjnych uczestników rynku ufundowano Laur Gastro-Hotel ? wyróżnienie, które ma być znakiem jakości, profesjonalizmu i rzetelności jego laureatów.
Laur Gastro-Hotel swe symboliczne znaczenie potwierdza w prestiżowej formie atrakcyjnej statuetki. Przedstawia ona liść laurowy, który w przypadku branży HoReCa na podwójną symbolikę i znaczenie: z jednej strony jest to liść laurowy wręczany od czasów starożytnych zwycięzcom igrzysk, z drugiej konotuje bezpośrednio z liściem laurowym używanym jako przyprawa w kuchni. Autorem projektu jest znany rzeźbiarz Norbert Jastalski. Spod jego dłuta wyszedł między innymi pomnik upamiętniający ofiary tragedii w hali Międzynarodowych Targów Katowickich, a także projekt statuetki fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Kobieta Kobiecie”. Pierwsze Złote Laury Gastro-Hotel wręczone zostały podczas wrocławskiej edycji Targów Gastro-Hotel. Laureatami są firmy, które organizator wyróżnił za ponadprzeciętny wkład w rozwój branży, a także wieloletnią, obopólnie owocną współpracę. W tym zaszczytnym gronie znalazły się cztery firmy (w kolejności alfabetycznej): Komat, Oerlemans, Plastmet i Softech. Nagrodę specjalną dla Ambasadora Targów Gastro-Hotel otrzymał pan Wojciech Chojnicki, prokurent firmy Winterhalter.
Na zdjęciu od lewej: Małgorzata Kryszak- dyrektor targów Gastro-Hotel, Mieczysław Kozłowski -prezes firmy Komat, Paweł Baranowski -wicedyrektor ds handlowych firmy Oerlemans Foods Polska, Marek Koplin -dyrektor regionalny firmy Plastmet, Michał Czwojdziński - wiceprezes zarządu do spraw handlowych firmy Softech, Robert Woroch - dyrektor regionalny firmy Winterhalter.
Jeszcze raz gratulujemy laureatom. Wręczenie statuetek Złoty Laur Gastro-Hotel miało miejsce na Kuchni Mistrzów- innowacyjnym przedsięwzięciu targów Gastro-Hotel. Projekt ten zapoczątkował na targach promocję polskiej dziczyzny i kuchni myśliwskiej.
Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku organizatorzy zaprosili menadżerów z restauracji i hoteli oraz wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy.
Bez wątpienia Kuchnia Mistrzów” stała się doskonałą platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych.
Od najbliższych targów w Bydgoszczy 26-28 października formuła Laur Gastro-Hotel stanie się regularnym, ukonstytuowanym projektem, którego celem będzie wyłanianie i honorowanie liderów rynku według klucza opisanego przez misje i cele stanowiące podwaliny tejże nagrody. Zapraszamy wszystkich wystawców Targów Gastro-Hotel do udziału w konkursie o Laur Gastro-Hotel.
Więcej informacji na ten temat w kolejnych wydaniach Magazynu Gastro-Hotel oraz na stronie www.gastro-hotel.pl
-------------------------------