Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Szukaj w artykułach

Kategorie artykułów

Słownik

Reklama

Dołącz do nas

Newsletter

Tagi:

Jakie elementy wchodzą w skład sprzętu cateringowego?

2016-09-06 11:14:51

W dzisiejszych czasach coraz częściej organizujemy przyjęcia posługując się zewnętrznymi firmami. Natłok codziennych obowiązków sprawia, że nie mamy czasu pomyśleć o przygotowaniu odpowiedniego miejsca czy jedzenia, a do tego brakuje nam profesjonalnych sprzętów, szczególnie gdy uroczystość jest większa i powstałby problem - w jaki sposób podać wszystkim ciepłe dania? W takiej sytuacji warto wynająć sprzęt cateringowy.

Dobry sprzęt cateringowy gwarancją udanego przyjęcia

Taki sprzęt jest dla nas nieodzowną pomocą. Wspomaga gastronomiczną stronę obsługi przyjęć, co zdejmuje z nas największy ciężar i kłopot. Przede wszystkim przydaje się podczas dużych rodzinnych przyjęć, np. chrztu czy wesela, ale także podczas imprez branżowych bądź firmowych. Sprzęt cateringowy może być wypożyczany zarówno przez osoby prywatne, jak i przez firmy, które również chcą zagwarantować zaproszonym osobom najwyższy poziom obsługi, ponieważ świadczy to o ich randze. Sprzęt powinien być sprawny, cechować się precyzyjnym wykonaniem i eleganckim wyglądem.


Sprzęt cateringowy – czego nie może zabraknąć?

Osoby zaznajomione z zagadnieniem organizacji przyjęć bez żadnego problemu wymienią podstawowe urządzenia, których nie może zabraknąć. Nie każdy jednak na co dzień urządza takie uroczystości, dlatego przyda się lista sprzętów, jakie są niezbędne w trakcie takich wydarzeń – komentuje nasz specjalista z Wypożyczalni mebli MebloStrefa. Na pierwszym miejscu stoją różnej wielkości termosy, które zagwarantują ciepło zarówno daniom, jak i wymagającym tego napojom. Termosy takie mogą być bardzo pojemne, dlatego zmieszczą odpowiednią ilość potraw do liczby zaproszonych gości. Dobrą alternatywą dla termosów są podgrzewacze i specjalne misy do nich, z których można od razu nakładać sobie jedzenie. Ponadto nie można zapomnieć o sprzętach do podgrzewania, jeśli chcemy mieć dania sporządzane czy podgrzewane na bieżąco. Tutaj sprawdzi się indukcyjna płyta grzewcza, kuchenka elektryczna czy w przypadku zup – specjalny kociołek. Pośród sprzętu cateringowego warto także zwrócić uwagę na warniki, termosy do lodu oraz lady barmańskie.

 

Gdzie wynająć sprzęt cateringowy?

Sprzęt cateringowy można wynająć w firmach trudniących się niniejszym tematem. Pamiętajmy jednak, aby nie wybierać pierwszej lepszej wypożyczalni, ale dokładnie sprawdzić warunki, które przedstawia. Istotne jest fachowe doradztwo, atrakcyjne ceny, a także szeroki wybór urządzeń, jakie znajdują się w ofercie. Sprzęt cateringowy bezwarunkowo musi być najwyższej jakości, wówczas przyjęcie na pewno będzie udane.




-------------------------------