Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Szukaj w artykułach

Kategorie artykułów

Słownik

Reklama

Dołącz do nas

Newsletter

Tagi:

Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim

2011-04-18 14:37:49

7 kwietnia 2011 roku w stolicy Podbeskidzia - Bielsko-Białej, odbył się wielki finał Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel z Markiem Widomskim w kategorii Dania Bankietowo - Cateringowe. Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet, Lamb Weston oraz Festa Tech.

Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim

BIELSKO - BIAŁA 2011

Wzięło w nim udział 10 drużyn, które łącznie przygotowały 40 dań. Uczestnicy mieli do wykonania cztery dania: mięsne, rybne, wegeteriańskie oraz deser, zachowując formułę dań bankietowo – cateringowych

Kucharzy oceniało jury w składzie:

* Marek Widomski – dyrektor Culinary Institute In Crakow, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, doradca kulinarny firmy Oerlemans,

* Waldemar Hołówka - członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni i ekspert firmy Winterhalter,

* Wiesław Wróblewski - Prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego

* Jonatan Kasprzak – przedstawiciel firmy Oerlemans,

* Przemysław Wieloch - szef kuchni restauracji Jan w Bełchatowie,

Zwycięstwo wywalczyła drużyna reprezentująca Sanatorium Uzdrowiskowe MESKO w Kołobrzegu, w składzie Tomasz Stachowicz i Mariusz Waśków.

Panowie oprócz nagrody ufundowanej przez sponsorów otrzymali kwalifikacje do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski.

Drugie miejsce, a zarazem prawo udziału w konkursie L’Arte de la cuisine Martell 2012r. zdobyli Jacek Krakowiak i Przemysław Nowicki z Hotelu Aquarius Spa w Kołobrzegu.

Trzecie miejsce przypadło Wojciechowi Tunkiewiczowi oraz Bartoszowi Juszko z Park Hotel w Olsztynie.

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!!

Poziom konkursu wg jury był bardzo wysoki, dlatego serdeczne gratulacje wraz z wyrazami podziwu i uznania należą się wszystkim zawodnikom, którzy włożyli wiele pracy w przygotowanie wspaniałych dań podczas konkursu.

* Katarzyna Giermaniuk i Katarzyna Borowska - Restauracja Centrum Astoria Białystok

* Marta Kloc i Marcin Gątarski - Hotel Ambasadorski Rzeszów,

* Małgorzata Ślęzak i Dorota Barszczewska - Zespół Zamkowo-Parkowy Baranów Sandomierski,

* Dariusz Ostojski i Dariusz Podsiad - Restauracja Azzum Barczewo,

* Filip Rosa i Arkadiusz Kruszik - Hotel Verde Montana Welles & SPA Kudowa Zdrój,

* Łukasz Grzesik i Piotr Arasymowicz - Restauracja ilGusto Wrocław,

* Jacek Kordas i Kamil Korczyński - Hotel Restauracja Pod Borem.


 

 

 

źródło: PR