Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Szukaj w artykułach

Kategorie artykułów

Słownik

Reklama

Dołącz do nas

Newsletter

Tagi:

Teja Tur dla ICCA

2011-09-06 12:58:47

Agencja Teja Tur zrealizowała na zlecenie Gdańsk Convention Bureau imprezy towarzyszące konferencji ICCA Central European Chapter Summer Meeting, która odbyła się w Gdańsku w dniach 25-27 sierpnia.

ICCA (International  Congress and Convention Association) to stowarzyszenie zrzeszające przedstawicieli profesjonalnego środowiska przemysłu spotkań. Co roku top management firm i stowarzyszeń będących członkami ICCA spotyka się, by zacieśniać współpracę oraz poznać nowe destynacje do organizacji konferencji. Dzięki Gdańsk Convention Bureau Gdańsk był gospodarzem tego spotkania po raz pierwszy. Wśród gości znaleźli się przedstawiciele takich krajów Centralnej Europy jak: Austria, Niemcy, Rosja, Słowacja, Ukraina i Czechy – łącznie około 40 osób. Na lokalizację konferencji wybrano hotel Radisson Blu położony w samym sercu Starego Miasta.

Pobyt uczestników konferencji obok spotkań w ramach Summer Meeting wypełniło wiele atrakcji, przygotowanych przez Teja Tur: piesze zwiedzanie Gdańska z przewodnikiem, zwiedzanie nowo otwartego stadionu PGE Arena oraz rejs luksusowymi jachtami po Motławie.

Podczas, gdy uczestnicy konferencji słuchali prelekcji, osoby im towarzyszące wzięły udział w zorganizowanym przez Teja Tur programie. Wraz z przewodnikiem zwiedziły Park Oliwski i Katedrę Oliwską, gdzie mieli okazję wysłuchać prezentacji zabytkowych organów. Po lunchu wzięły udział w wycieczce śladami gdańskiego bursztynu.

Nie zabrakło również atrakcji gastronomicznych: kolacja w gdańskiej Brovarni połączona była z degustacją piwa oraz prelekcją na temat warzenia tego trunku. Sopot przyjął gości na samej plaży – w restauracji Bulaj mieli oni możliwość delektowania się specjalnościami szefa kuchni przy akompaniamencie morskich fal.

źródło: PR